Om Handy Wear

Handy Wear blev etableret i 1994. Målet var at skabe tidssvarende tøj til kørestolsbrugerne. Dette skulle gælde indenfor; funktion, kvalitet, design, produktion, pris og udbredelse.

Funktionalitet i topkasse

Funktionen er blevet forbedret. Tidligere tog man udgangspunkt i traditionelt tøj, og tilføjede velcro og lynlåse, så beklædningen kunne åbnes og påtages af hjælpere. Handy Wears udgangspunkt var at gøre brugerne så selvhjulpne som muligt. Til denne opgave blev vores 4 rygge til jakker udviklet, som er en succes da disse nu også bruges af vores kollegaer på markedet.

Kvalitetstøj til kørestolsbrugere

Kvaliteten på de metervarer der nu bliver brugt, er blevet væsentligt bedre. Før vi gik på markedet, blev der brugt bævernylon og pels til produkterne, således at køreposerne var stive og tunge. Handy Wear begyndte udelukkende at bruge microfiber både i isoleringer og yderstoffer. Vores køreposer kom derved ned på en vægt på 700 gram, hvor de tidligere havde vejet 3,5 kg. Vores poser blev også i en svensk forbrugertest kåret som de varmeste på trods af, at de havde den laveste vægt og den største åndbarhed.Tidligere blev nye designlinjer til overtøj introduceret sammen med etablering af nye virksomheder på markedet for kørestolsbrugere. Handy Wear har siden etableringen hver sommer og vinter udviklet et nyt design til vores jakker og bukser, så produkterne indgår som en naturlig del af de aktuelle trends, der er for tøj.

Hurtig levering

Produktionen har traditionelt været låst fast omkring en nøgleperson, i de virksomheder der producerede tøj til kørestolsbrugere. Dette har resulteret i, at produkter der blev/er bestilt i sæsonen, ofte først blev leveret efter sæsonen. Dette er fuldstændigt uacceptabelt. Derfor har Handy Wear fastholdt en leveringstid på 1 måned. Først blev vores kapacitet gjort fleksibel ved investeringer i CAD og CAM anlæg. Senere har vi lagt noget af vores produktion til Østeuropa, således vi i dag altid har den ønskede kapacitet til rådighed.

Rimelige priser

Prisen på produkterne havde den første halvdel af Handy Wears levetid en markant nedadgående tendens. De produktionsformer og tiltag som Handy Wear introducerede, tvang det generelle prisniveau ned på markedet. Da vi senere lagde vores syning til Østeuropa, kunne vi fastholde det lave prisniveau for specialsyede produkter. Dette er en udvikling vores kollegaer, desværre ikke har haft mulighed for, hvorved deres priser de seneste år er steget over 40%.

Vi arbejder på tværs af kontinenter

Globaliseringen har også haft sit indtog hos Handy Wear, og vi kan glæde os over, at vores produkter har haft international gennemslagskraft. Vi har således leveret til 6 af de 7 kontinenter. Det er antarktisk, der endnu mangler.

Alsidigt sortiment

Vi glæder os over den tidligere succes, men føler os forpligtet til at videreudvikle den til glæde for vores fremtidige forbrugere. Handy Wear ønsker at tilbyde vores kunder et alsidigt program indenfor Jakker, bukser, regntøj, køreposer og scooterprodukter.Indenfor alle vores produkter kan vi tilbyde et stort udvalg af farver og kvaliteter. Derfor er det nødvendigt med et stort lager af råvarer.

Stort netværk

Vi har et godt netværk af producenter og grossister af metervarer, således at vi hurtigt kan supplere op og tilpasse os modens krav til vores produkter.Vi har altid over 10.000 meter på lager til priser mellem 20 og 200 kroner.

Alle vores produkter er konstrueret på eget CAD anlæg

Som udgangspunkt for en produktudvikling skal man have en grundmodel. Handy Wear´s grundmodel på et CAD anlæg var det første, der var tilpasset til den siddende stilling.Ud fra grundmodellen kan man så lægge de funktioner ind som letter brugerens hverdag. Hver sæson lægges de nye trends fra moden ind. Endelig skal produktet tilpasses til den enkelt brugers størrelse og behov.

  • CAD anlægget er således virksomhedens hjerte. På CAM anlægget udskæres alle vores produkter.

  • Skabelonerne hentes fra CAD anlægget, og lægges op således minimeres spildet. Metervaren skæres under vakuum med en nøjagtighed på under 1 millimeter.

  • Den nøjagtig udskårne model pakkes med tilbehør, og forsynes med en arbejds-tegning fra CAD anlægget.

  • En gang om ugen sendes det samlede antal klippede modeller til Østeuropa for at blive syet.

  • Efter cirka 4 uger modtager vi de færdigsyede produkter.

  • Til hver sæson syes der en kollektion, som kunderne kan disponerer efter.

  • Kollektionen præsenteres i ind- og udland, og ordrerne kommer løbende igennem sæsonen.