Tilskud til Beklædning som Kørestolsbruger

Handy Wear kørepose

Tilskud til Beklædning som Kørestolsbruger: Hvad er Dine Muligheder?

Som kørestolsbruger kan du have særlige behov, når det kommer til beklædning. Tøj kan slide hurtigere, eller du kan have brug for specielt tilpassede genstande for at sikre komfort og funktionalitet i hverdagen. Heldigvis er der i Danmark flere tilskudsmuligheder, der kan hjælpe med at dække disse ekstraudgifter. Her giver vi dig et overblik over, hvilke tilskud du kan søge, og hvordan du gør.

 

 

1. Merudgifter til Beklædning (Serviceloven § 100)
Hvis du oplever ekstraudgifter til tøj som følge af din funktionsnedsættelse, kan du søge om tilskud til disse merudgifter. Dette tilskud er målrettet personer med varige fysiske eller psykiske funktionsnedsættelser.

 

Hvordan søger du? 

Du ansøger hos din kommune. Det kræver, at du dokumenterer dine ekstraudgifter til tøj, som skyldes din funktionsnedsættelse.

 

 

2. Individuelt Tilpassede Beklædningsgenstande

Nogle kørestolsbrugere har behov for tøj, der er specielt tilpasset deres individuelle behov. Det kan være tøj med særlige lukkemekanismer, ekstra slidstyrke eller fremstillet af specielle materialer.

 

Hvordan søger du?

Kontakt din kommune for at få vurderet dit behov. Hvis kommunen vurderer, at der er et særligt behov for individuelt tilpasset tøj, kan du få tilskud til dette.

 

 

3. Slitage og Hyppigere Udskiftning af Tøj

Kørestolsbrugere oplever ofte, at deres tøj slides hurtigere end normalt. Hjul og daglig brug kan føre til hurtigere slitage, hvilket betyder, at tøjet skal udskiftes oftere.

 

Hvordan søger du?

Ansøg hos din kommune og dokumenter behovet for hyppigere udskiftning af tøj. Det kan være en god idé at gemme kvitteringer og holde styr på, hvor ofte du skal købe nyt tøj.

 

 

 

Sådan kommer du i gang

  1. Kontakt din kommune: De kan vejlede dig om de præcise krav og processen for at søge tilskud.

  2. Dokumentation: Hav dokumentation klar for dine ekstraudgifter. Det kan være kvitteringer og beskrivelser af, hvorfor du har behov for specielt tilpasset tøj.

  3. Rådgivning: Overvej at søge vejledning hos handicaporganisationer eller sociale rådgivere, som kan hjælpe dig med at navigere i systemet

 

At få den rette støtte kan gøre en stor forskel i din dagligdag som kørestolsbruger. Med de rette tilskud kan du sikre, at du har det nødvendige tøj, der ikke bare opfylder dine behov, men også giver dig komfort og værdighed i hverdagen. Sørg for at udnytte de muligheder, der er tilgængelige, og få den hjælp, du har ret til.